10 jun

Lunchconcert 30 juni: The best of Voorburgs Vocaal Ensemble

Op zondag 30 juni sluiten we het lunchconcertenseizoen 2018-2019 in de Koningkerk al weer af en traditiegetrouw doen we dat met een klinkend concert van het Voorburgs Vocaal Ensemble (VVE) o.l.v. Marijke van Klaveren. Het VVE brengt tijdens dit lunchconcert weer een gevarieerd programma, waarin juweeltjes uit het koorrepertoire uit verschillende stijlperiodes langskomen. De titel “The best of VVE” belooft weer een mooi concert: alleszins de moeite waard om te komen luisteren.


Programma

Het programma voor het komende lunchconcert omvat stukken van bekende componisten als Elgar, Purcell, Poulenc, maar kent ook onbekendere componisten als  Golle, Koscsar, Nystedt, Miskinis. Qua talen wordt het een internationale reis met Latijn, Engels, Duits en zelfs de Japans taal komt langs in een lied over een vuurvliegje.  Het VVE is op 30 juni met recht weer van alle markten thuis.

Het Voorburgs Vocaal Ensemble
Het Voorburgs Vocaal Ensemble (VVE) is een kamerkoor dat uit 29 zangers bestaat. Het ensemble is in 1978 opgericht en staat sinds 1987 onder leiding van Marijke van Klaveren. Het VVE heeft een breed repertoire opgebouwd bestaande uit geestelijke en wereldlijke muziek uit vrijwel alle stijlperiodes. Het koor zingt vaak meerstemmige composities voor koor a capella en werkt samen met vocale of instrumentale solisten en ensembles. Het koor treedt op in binnen- en buitenland. Binnen het brede spectrum dat het VVE bestrijkt is er wel een lichte voorkeur voor muziek uit twintigste eeuw met een impressionistisch karakter.

Marijke van Klaveren

Marijke van Klaveren is voor vele mensen in de wijkgemeenten De Open Hof en Martini geen onbekende. Als dirigent van het VVE verdient zij op deze plek vanzelfsprekend de aandacht. Vandaar hierbij een blik in haar “CV”.

Marijke studeerde koordirectie, schoolmuziek, orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Zij is sinds 1987 dirigent van het Voorburgs Vocaal Ensemble, maar dirigeerde daarnaast vele andere koren en ensembles, zoals de Voorburgse Oratorium Vereniging, het Wassenaars Kamerkoor en het Haags Kinderkoor. Verder staan het Dagkoor en het Voorburgs vrouwenkoor voor senioren onder haar leiding.

In de afgelopen jaren was Marijke van Klaveren als docent ensemblezang, muziektheorie en solfège verbonden aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij is initiatiefnemer en docent aan de  Academy of Vocal Arts (AcVA, voorheen Kinderkoor Academie Nederland); naast haar docentschap aan de kinderen aldaar is zij ook hoofddocent van de landelijke specialisatie-opleiding Kinderkoordirectie die ondergebracht is bij de AcVA. Zij is een veelgevraagd jurylid bij internationale koorfestivals in binnen- en buitenland, zowel voor kinder- en jeugdkoren als voor volwassenenkoren. Last but not least verzorgde Marijke  vele cursussen en workshops op diverse gebieden van de (kinder- en jeugd)koordirectie: stemvorming, dirigeertechniek, repertoireopbouw etc.

Van harte welkom

Zin om te komen luisteren naar het Voorburgs Vocaal Ensemble? Het lunchconcert begint om 12.00 uur en de toegang is gratis. Als u iets eerder komt dan kunt u een boterham mee eten. Na het concert is er een drankje en een versnapering en wordt ter dekking van de onkosten een inzameling gehouden.

De nieuwe serie lunchconcerten 2019-2020 start in september a.s.. Zodra de brochure met het jaarprogramma van de lunchconcerten 2019-2020 gereed is dan verspreiden we die op verschillende manieren. De brochure komt in papieren vorm in de Koningkerk en op andere locaties in Voorburg te liggen. Daarnaast maken we op onze facebookpagina “Concerten in de Koningkerk” melding van het nieuwe programma en natuurlijk komt het jaarprogramma digitaal beschikbaar via de website van de wijkgemeente De Open Hof  (www.deopenhofvoorburg.nl.)

Werkgroep Lunchconcerten

Rita Bakker